"Surround yourself with only people, who are going to lift you HIGHER."
- Oprah Winfrey

Sprød inspiration

Jeg har selv hentet meget inspiration om livspraksis fra bl.a. den amerikanske tv-personlighed, Oprah Winfrey. Hun har via programmer som ´Lifeclass´ og ´Super Soul Sunday´ sat fokus på personligheder, som hun benævner ´world thought leaders´. Disse personligheder leverer tankevækkende, øjenåbnende og inspirerende forklaring på deres livssyn- og praksis. Ønsket er, at hjælpe andre til at blive den bedste udgave af dem selv, og opdage en dybere forbindelse til verden omkring dem. Hun har bl.a. videreformidlet inspiration fra kloge mennesker som Tony Robbins, Deepak Chopra, Iyanla Vanzant, Wayne D. Dyer, Gary Zukav, Eckhart Tolle, Marie Forleo, Gabrielle Bernstein, Brené Brown, Glennon Doyle Melton og mange mange flere.

Her nedenfor har jeg delt nogle af de klip, som virkelig har inspireret mig, og givet mig et nyt perspektiv. Jeg vil så gerne videregive nogle af de light-bulp-moments, jeg selv har oplevet, fordi jeg har mærket, hvor transformerende nye indsigter kan være.

Jeg ved, at der findes lige så mange kloge hoveder her i Danmark, og lige så mange egnede historier til en dansk udgave af ´Super Soul Sunday´ og ´Lifelcass´. Derfor er det min ambition på sigt, at skabe et lille forum her, med interviews med danske supersoul´ers. Du hører nærmere ...
Men indtil da, så håber jeg, at du lader dig berige og berøre af nedenstående og måske efterfølgende giver inspirationen videre til andre.

breene brown

Brené Brown

Brene Brown studerer menneskelige forbindelser — vores evne til at have empati, at høre til, at elske. I et dybt, sjovt foredrag ved TEDxHouston deler hun dyb indsigt fra hendes forskning, en der sendte hende på en personlig søgen der lærte hende at forstå sig selv lige så vel som at forstå menneskeheden. Et foredrag der bør deles. Klik på navnet for at se hendes TED-Talk.

amy cuddy

Amy Cuddy

Your body language shapes who you are - Kropssprog påvirker, hvordan andre ser os, men det kan også ændre, hvordan vi ser os selv. Socialpsykolog Amy Cuddy viser, hvordan "power posing" - stående i en stilling af tillid, selv når vi ikke føler tillid - kan påvirke testosteron og cortisol niveauer i hjernen, og måske endda have en indvirkning på vores chancer for succes .

glennon

Glennon Doyle Melton

Hendes TED-Talk; ‪´Lessons from the Mental Hospital´‬, er tanker om, at leve livet ubevæbnet, det vil sige, ´bare´ helt som sig selv. Hun indbyder til at blive en af the truthtellers, der tør sige tingene, som de er. En inspirerende, hylende morsom udforskning af den transformative magt, der ligger i at stræbe efter at leve et liv i tro, kærlighed, accept og tilgivelse.

TR

Tony Robbins

Nogen kalder ham for en ´motivational speaker´, han kalder sig selv for ´the why guy´, fordi hans fokus er, hvor gør vi det, vi gør? Hvad fokusere vi på, og hvilken betydning giver vi det? Det er svarene på disse spørgsmål, der er med til at forme vores skæbne.

 

jkr

J. K. Rowling

Forfatteren til Harry Potter bøgerne, taler her ved ´Harvard Commencement´, og taler om, hvad der gav hende troen på sig selv og hendes passion og drøm, og hvad der skal til for at udleve, det man ønsker.

glennon

Glennon Melton

´Show up before your´re ready´- Vi er alle klar til for alvor at starte livet, lige så snart vi er helt perfekte, har fået det der kursus, tabt de der kilo, læst den der bog osv. Men her fortæller Glennon Doyle Melton, forfatter af bloggen Momastery, hemmeligheden til at springe direkte til at leve livet NU.

 

myss

Caroline Myss

Hvordan finder man ud af, hvad der er rigtigt for en? På engelsk taler man om ens ´purpose´ eller ens ´gift´. På dansk vil man vel kalde det, hvad der er ens ´formål´ her på jorden. Den amerikanske forfatter Caroline Myss giver her sit bud på, hvordan du finder vej til din ´purpose´.

 

steven

Steven Pressfield

Forfatter Steven Pressfield siger, at alle har ´et kald´ - selvom man ikke er helt sikre på, hvad det er. Her skitserer Steven fire spørgsmål, der kan bringe en tættere på svaret, og på hvordan man undgår at spænde ben for sig selv, i forhold til at følge ens ´kald´.

iyanla

Iyanla Vanzant

Lifecoach Iyanla Vanzant diskuterer her oplevelsen af at ´sidde fast´ mentalt, følelsesmæssigt og fysisk, og tilbyder gode råd om, hvordan du kommer videre..

 

"Nothing is showing up in your life, if you didn´t order it there.
If it´s there, it´s bacause you needed to see it."
- Oprah Winfrey